ロレックススーパーコピー ブランドコピー激安 クリスチャンルブタン財布コピー ジャガールクルトスーパーコピー

Man borde ju göra något

Handen på hjärtat visst har man många gånger tänkt, så här kan det ju rimligen inte vara, det här är inte hållbart, man borde göra något. Vad man borde göra har man kanske en vag idé om men det stannar oftast vid tanken, det blir liksom inte av. Därför blir jag så glad och tacksam då jag träffar på de som inte stannar vid tanken utan verkligen gör något. Jag har träffat gänget bakom refo-projektet. Ett pilotprojekt nu men idén är toppen. Man tar något som redan finns och vidareutvecklar och moderniserar det. Det började som en tanke om en klädpantomat och har nu växt vidare till en mycket större idé.

refo är en social klädinnovation, eller social miljöinnovation eller bara en förbaskat bra idé som vill något gott. Man samlar in kläder, textil och accessoarer, taggar dem och låter dem gå vidare till någon som behöver eller till remake (dvs omsytt till något nytt plagg eller accessoar). Pantomaten har växt till ett mycket större socialt kretslopp. Läs artikeln här som beskriver vad de gör och vad de vill.

Det refo vill är att skapa jobbtillfällen för unga, ge lokal tillväxt och stolhet, en intregration på riktigt alltså. Samtidigt ser de till att ge dina kläder som inte används ett nytt liv och därigenom minska miljöpåverkan. Bra va, med några som gör och inte bara tänker att man borde!

Hur skulle din tröskel för att återbruka och hjälpa kunna sänkas? Lägg 2 minuter och berätta i refos enkät. 

08. februari 2013 av CharlotteW.
Kategorier: Företagande | Taggar: , , , | Lämna en kommentar

Lämna en kommentar

Obligatoriska fält är märkta med *