ロレックススーパーコピー ブランドコピー激安 クリスチャンルブタン財布コピー ジャガールクルトスーパーコピー

För vem utvecklas de mobila betallösningarna?

För ett år sedan ungefär skrev jag en artikel om mobila betalningar och utvecklingen där. Jag var då munter och förhoppningsfull, det kändes som om det bubblade av roliga och spännande möjligheter och att framtiden verkligen var mobil. Ett år senare ska jag nu uppdatera artikeln och summerar det som hänt under året. Nu känner jag mig inte så munter och förhoppningsfull längre. Det är ett otroligt trassel vi har börjat bygga i den mobila världen. Med nya tjänster kommer nya lager. Ingenting tas egentligen bort utan det läggs bara till ytterligare teknik i transaktionskedjan. Korten och dess transaktionskedja finns kvar i de allra flesta lösningar avsett om det är en mobil plånbok eller en mobilbetallösning som byggs. Istället för att dra sitt kort i en kortläsare startar vi kunder tex med att skanna en QR-kod, i övrigt är det precis samma flöden. Vad vinner jag som kund på det? Vad vinner jag som handlare på det? Nu ska jag hålla reda på flera aktörer och låta mina kunder göra samma sak. En ny app för varje betalningsleverantör och med varje leverantör kommer en egen ny process. Kort och kortnummer ska kopplas till många olika appar och mobila plånböcker. QR-koder kan vara en utmärkt lösning i bland men ofta ger det bara en mycket långsammare process. Jag hörde en Swedbanksrepresentant prata om blåtandsöverföringar i väntan på nfc, det låter läskigt med den räckvidd den har. Kommer jag då att behöva betala för hela köns klädesplagg då jag stå i kassan och väntar på min tur? Det är mycket nu, i den mobila världen. Många turer och maktkamper återstår innan vi riktigt kan se fördelarna och enkelheten anser jag. Övertyga mig gärna om att jag har fel.

Mobila betalningar

30. maj 2012 av CharlotteW.
Kategorier: mobilitet | Lämna en kommentar

Lämna en kommentar

Obligatoriska fält är märkta med *