ロレックススーパーコピー ブランドコピー激安 クリスチャンルブタン財布コピー ジャガールクルトスーパーコピー

Mer naturvetenskap till folket?

Läser ett blogginlägg om utbildning, dess tröghet och status. Tack för kloka tankar Li! Gillar extra mycket att exemplet var fysik och naturvetenskaplig utbildning. Ett ämne som har oförtjänt låg status och följs av många fördomar. Att naturvetenskap inte är hippt och ofta förtalat är synd. Det framställs som svårt och också väldigt onödigt. Svårt kan det absolut vara. Jag har själv slitit mitt hår både i grundskola, gymnasium och högskola med blandat resultat. Resultatet berodde ofta på vilken hjälp och pepp som läraren lyckades frambringa (tack Willy). Onödigt kan jag inte för mitt liv tycka att det är. Jag är helt övertygad om att vi till mans behöver mer naturvetenskapligt tänkande. Vi behöver kunna titta kritiskt och analytiskt på alla möjliga påståenden och sanningar som kommer till oss. Kan detta stämma? På vilket sätt kom du fram till just den analysen? Finns något sätt att testa detta och jämföra det mot? Jag skulle vilja att fler verkligen tog fram vetenskapsmannen i oss och inte bara svalde för att sedan sprida vidare allt som kommer i vår väg. Då skulle vi bland annat slippa läsa en massa rappakalja både i tryckt media och i digitala kanaler.

 

17. april 2012 av CharlotteW.
Kategorier: digitala tankar | En kommentar

En kommentar

  1. Pingback: Dålig på att vänta « Anders Lindh bloggar

Lämna en kommentar

Obligatoriska fält är märkta med *