ロレックススーパーコピー ブランドコピー激安 クリスチャンルブタン財布コピー ジャガールクルトスーパーコピー

Det går bra nu, eller?

Jag läser i media om framgångsrika småföretagare inom it-sektorn som plockar hem stora investerare. Jag bläddrar i glassiga magasin och hittar intervjuer där grundare av varumärken och företag beskriver sin perfekta helg med sjögräsmiddag, lördagshäng på krogen och sconesbak med barnen till söndagsfrukost. Allt i ett perfekt skimmer. Media fyller på bilden av företagaren som lever det perfekta livet, pengarna ramlar in, det går bra nu. Hänger man som jag gör bland småföretagare i sociala media är det också många peppkommentarer. Den framgångsrika sidan visas upp. Man berättar om affärer som görs och att vi står inför fantastiska tider. Ingen spricka i kristallen. Ingen vill ju vara en loser.

Ingenstans i allt detta pratas det om likviditeten som är för låg, moms och skatt som ska betalas in i tid och influensan som gjorde att månadens största debitering flög sin kos. Banken som säger nej och Almilånen som har en ränta värdigt ett kreditkort. Det eviga pusslandet för att kunna ta nödvändiga investeringar och samtidigt ha pengar över att betala de anställdas löner, skatt och försäkringar. Den egna lönen som man avstod för att få ihop det. Om detta nämns ingenting i media då bilden av företagande målas upp. Ingen är heller så sugen på att stå modell för den inte fullt så lyckade företagaren. Ingen vill ju vara en loser.

Baksidan av detta glättiga och glada i media är ju svårt att få till stånd rimliga förändringar för företagande i Sverige om vi inte berättar hur det egentligen är. I mitt eget företagande så inspireras jag också mer av berättelser om hur man gjorde när man behövde trolla för att få det att gå runt. Historierna om turen, när man råkade sitta på samma tåg som den viktiga personen, sätta foten i rätt dörr etc triggar mig inte. Ingen klarar av att bygga ett framgångsrikt företag på tur. Kan vi inte enas om att vi delar dessa historier också? Blotta sprickan i kristallen om så bara en aning. Våga vara lite av en loser för en kort stund.

17. februari 2012 av CharlotteW.
Kategorier: Företagande | Taggar: , | Lämna en kommentar

Lämna en kommentar

Obligatoriska fält är märkta med *